Večna devetdnevnica v čast Brezmadežne s čudodelno svetinjo

1. MARIJINA PESEM

2. UVOD
Duhovnik(voditelj): V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.
Vsi: Amen.

3. POZDRAV
Duhovnik: Milost in mir Gaspoda Jezua Kristusa in varstvo njegove matere Marije naj bo z vami vsemi.
Vsi : In s tvojim duhom.

4. UVODNI NAGOVORI PO IZBIRI (duhovnik)
(Ob koncu nagovora duhovnik navede zahvale in prošnje vernikov).

5. PROŠNJA (duhovnik)
Molimo. O, Bog, po brezmadežni Devici Mariji, ki je tvojemu Sinu tako neizrekljivo pridružena, nam izkazuješ svojo preobilno dobrotljivost. Naj nas njena materinska pomoč podpira, da ne bomo nikoli pogrešali tvojega skrbnega usmiljenja ter bomo v svobodni veri pokorni skrivnosti tvojega odrešenja. Po Kristusu, našem Gospodu.
Vsi : Amen.
(Če večno devetdnevnico obhajamo kot samostojno pobožnost brez svete maše, na to mesto lahko uvrstimo berilo in evangelij (glej Berila in evangeliji, Svetniki, str. 196 -220) s kratko homilijo.)

6. MOLITEV (vsi)
Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi bila ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal. S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in mati, k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo): Nikar ne zavrzi, o mati Besede, naših besed, temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

7. MARIJINA PESEM

8. MOLITEV (vsi)
Brezmadežna Devica Marija, mati našega Gospoda Jezusa Kristusa in mati Cerkve, neomajno zaupamo v tvojo materinsko pomoč, ki jo razodevaš po čudodelni svetinji. Kot ljubeči otroci te zaupno prosimo, da nam in vsem tistim, ki ti jih danes priporočamo, izprosiš milosti in dobrot, ki jih pričakujemo od tebe.
(Kratek premor: vsak izrazi tiho svoj poseben namen).
Daj nam velikodušno srce, ki se v nežnem sočutju razdaja trpečim in zapuščenim; zvesto srce, ki ne pozabi na nobeno dobroto, in se ne spominja nobene hudobije, krotko in ponižno srce, ki ljubi, ne da bi pričakovalo plačila, in se tiho umakne pred drugim srcem, pred srcem tvojega Sina. Oblikuj nam srce, ki bo gorelo za slavo Jezusa Kristusa; srce, ki ga je ranila njegova ljubezen in katerega rana se bo zacelila samo v nebesih. Amen.

9. MARIJINA PESEM

10. SKLEPNA MOLITEV (vsi)
Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta božja Porodnica. Ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica.
Duhovnik: O Marija, brez madeža spočeta.
Vsi : Prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

11. MARIJINA PESEM
Vir