Molitev: Devetdnevnica Božjega usmiljenja

To devet dnevnico, lahko molimo ob vsakem času, vendar je posebno pomembno, če jo molimo od velikega petka do bele nedelje, kot pripravo na praznik Božjega usmiljenja .

”Gospod je rekel sr. Faustini: ”Želim, da v teh devetih dneh pripelješ duše k izviru mojega usmiljenja , da bi v njem našle moč, milost, in pogum za življenje, posebej v trenutku smrti. Za te pobožnosti bom delil posebne milosti.”

 

Prvi dan

Jezus: ” Danes pripelji k meni vse človeštvo, posebno vse grešnike in jih potopi v ocean mojega usmiljenja . S tem zmanjšuješ mojo bridkost nad izgubljenimi dušami.”
Kot odgovor temu Jezusovem vabilu molimo naprej: Oče naš., Zdrava, Marija., Slava Očetu., potem Rožni venec Božjega usmiljenja . Na koncu pa naj bi zmolili še Vzklike Božjemu usmiljenju.

Drugi dan

Jezus: ” Danes mi pripelji vse duhovnike, redovnike in redovnice. Potopi jih v moje neskončno usmiljenje. Dali so mi moč, da sem prenesel bridko trpljenje. Po njih se bodo izlile reke mojega usmiljenja na vse človeštvo.” ( Sledijo molitve kakor prvega dne.)

Tretji dan

Jezus: ”Danes pripelji k meni vse zveste in pobožne duše: potopi jih v ocean mojega usmiljenja . Te duše so me krepile na potu mojega trpljenja; bile so kapljice tolažbe v morju bridkosti.” ( Sledijo molitve kakor prvega dne. )

Četrti dan

Jezus: ”Danes mi pripelji tiste, ki me še ne poznajo in ne verujejo vame. V svojem pregrenkem trpljenju sem mislil nanje, a njihova prihodnja gorečnost mi je tolažila srce. Potopi jih v morje mojega usmiljenja .” ( Sledijo molitve kakor prvega dne. )

Peti dan

Jezus: ”Danes mi pripelji nazaj duše tistih, ki so v krivi veri ali pa so zavrgli resnico. Potopi jih v morje mojega usmiljenja . V mojem pregrenkem trpljenju so raztrgali moje telo in moje srce – mojo Cerkev. Če se vrnejo v naročje Cerkve bodo ozdravili moje rane in občutil bom olajšanje svojih bolečin.” ( Sledijo molitve kakor prvega dne. )

Šesti dan

Jezus: ”Danes pripelji k meni krotke in ponižne duše in vsa otroška srca. Potopi jih v moje usmiljenje. Postali so podobni mojemu srcu in so me krepili v bolečem smrtnem boju. Bili so kot angeli, ki bedijo ob mojih oltarjih. Izlil bom nanje slapove milosti, zakaj le ponižna srca, katerim se popolnoma zaupam, morejo sprejeti vse moje milosti.” ( Sledijo molitve kakor prvega dne. )

Sedmi dan

Jezus: ”Posveti mi danes vse, ki na poseben način častijo in slavijo moje usmiljenje. Ti najbolj sodelujejo z mojim trpljenjem in so se najgloblje potopili v mojega Duha. Tako so živa podoba mojega usmiljenega srca. V prihodnjem življenju bodo večno sijali v čudovitem veličastvu in nihče od njih se ne bo pogubil. Jaz sam jih pritegnem k svojemu srcu ob uri, ko jih pokličem!” (Sledijo molitve kakor prvega dne. )

Osmi dan

Jezus: ”Danes pripelji k meni duše v vicah in jih pogrezni v brezno mojega usmiljenja , da bi reke moje krvi ublažile njihovo trpljenje! Te siromašne duše so mi drage, ko zadoščujejo Božji pravičnosti. Lahko pomagate tem dušam in jim olajšate trpljenje z odpustki in žrtvami zadoščevanja, ko zajemate iz teh zakladov, ki sem jih izročil svoji Cerkvi. O, ko bi mogli videti njihovo trpljenje, bi jim ves čas podarjali svoje molitve, da bi odplačale dolg moji pravičnosti.” ( Sledijo molitve kakor prvega dne. )

Deveti dan

Jezus: ”Danes pripelji k meni mlačne duše in jih potopi v morje mojega usmiljenja . Te duše zadajajo mojemu srcu najbolj boleče rane; v vrtu Getsemani pa so me najbolj razžalostile in iztrgale iz mojega srca krik: ”Oče, če hočeš, daj, da gre ta kelih mimo mene, toda ne moja volja, ampak tvoja naj se zgodi”(Lk 22; 42). Zanje je moje usmiljenje edina rešitev!” ( Sledijo molitve kakor prvega dne. )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja