Božje usmiljenje

Kristusove besede sestri Faustini Kowalski (1905 – 1938):

”Obljubljam, da se tisti, ki bo častil to podobo, ne bo pogubil. Že na tem svetu mu obljubljam zmago nad sovražniki, posebno še v smrtni uri. Jaz, Gospod, ga bom varoval kakor svojo čast. Žarki na sliki označujejo kri in vodo, ki je pritekla iz globine mojega usmiljenja , takrat, ko je moje srce, umirajoče na križu, bilo prebodeno s sulico.”

”Hči moja, govori vsemu svetu o mojem neizmernem usmiljenju. Hočem, da je praznik Božjega usmiljenja zatočišče vseh duš, pribežališče vseh grešnikov. Ta dan bom razodel polnost svojega usmiljenja . Kdor bo ta dan opravil sveto spoved in prejel obhajilo, bo dobil popolno odpuščanje grehov in kazni za grehe. Naj se nihče ne boji priti k meni, čeprav so njegovi grehi še tako veliki. Hočem, da praznik mojega usmiljenja slovesno obhajate prvo nedeljo po veliki noči.”

”Ljudi, ki bodo širili čaščenje mojega usmiljenja , bom varoval vse življenje kakor mati svoje otroke. V smrtni uri bom njihov rešitelj, ne sodnik. V tej zadnji uri duša nima drugega varstva, kot moje Usmiljenje. Blagor tistim, ki se že v zemeljskem življenju potopijo v moje usmiljenje, ker jih ne bo zadela sodba.”

”Preden nastopim kot pravičen sodnik, pridem kot KRALJ USMILJENJA . Kdor zavrne moje usmiljenje, se sam obsodi”

”Ljudje, ki molijo rožni venec Božjega usmiljenja , bodo deležni Božjega usmiljenja , posebno v smrtni uri.”

”Človeštvo ne bo doseglo miru tako dolgo, dokler se z vsem zaupanjem ne priporoči mojemu usmiljenju. Povej ranjenim ljudem, da se morajo zateči k usmiljenemu Srcu in dal jim bom svoj mir”

ODREŠENIKOVA OBLJUBA UMIRAJOČIM
”Če boste ta rožni venec molili pri umirajočem, se bo umirila Božja jeza, neskončno usmiljenje pa bo zaradi trpljenja Božjega Sina, objelo dušo umirajočega.”
Vir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja