Molitev ob devetdnevnici k sv. Gerardu

Presveta Trojica, mi, tvoji otroci, se Ti zahvaljujemo za vse darove in milosti, ki si jih dodelila sv. Gerardu, zlasti za vse kreposti, s katerimi si ga krasila na zemlji in za slavo, s katero ga sedaj venčaš v nebesih. Dopolni svoje delo, Gospod, tako da bo Tvoje kraljestvo prišlo na zemljo. Po zaslugah sv. Gerarda, združenih z Jezusovimi in Marijinimi, nam daj milost, za katero Te prosimo… (navedite vašo prošnjo). Ti pa, naš mogočni priprošnjik, sv. Gerard, vedno tako pripravljen pomagati tistim, ki se obračajo nate, prosi za nas. Pojdi pred prestol Božje milosti in ne zapusti ga, dokler ne boš uslišan. Tebi izročamo to pomembno in perečo zadevo. Vzemi jo milostno v svoje roke in ne pusti, da končamo to devetdnevnico, ne da bi na neki način izkusili učinke tvoje priprošnje. Amen.

Molitve ob daljši devetdnevnici k sv. Gerardu, priprošnjiku za srečen porod

  1. dan: Sv. Gerard, vedno poln vere, izprosi nam, da bomo po trdni veri v vse, kar Božja Cerkev določa, s svetim življenjem zanesljivo težili k radostim večne sreče. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del ter zaključna molitev kot sledi spodaj.)
  1. dan: Sv. Gerard, nadvse radodarni svetnik, ki si vse od najnežnejših let tako malo skrbel za zemeljske dobrine, izprosi nam, da bomo položili vse svoje zaupanje le v Jezusa Kristusa, ki je naš pravi zaklad in je edini, ki nas lahko naredi srečne v tem času in v večnosti. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del…)
  1. dan: Sv. Gerard, svetli seraf ljubezni, ki si v preziru do vse zemeljske ljubezni posvetil svoje življenje službi Bogu in bližnjemu, si pospeševal Božjo slavo v svojem nizkem stanu ter si bil vedno pripravljen pomagati pomoči potrebnim in tolažiti žalostne, izprosi nam, da bomo po ljubezni do Boga, ki je naše edino Dobro, in našega bližnjega zaradi Boga, vekomaj združeni z Bogom v slavi. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del…)
  1. dan: Sv. Gerard, brezmadežna lilija čistosti, ki si po angelski kreposti in čudoviti nedolžnosti življenja prejel od Deteta Jezusa in Njegove Brezmadežne Matere čudovite naklonjenosti najnežnejše ljubezni; izprosi nam, da se bomo vselej možato obnašali v našem doživljenjskem boju in bomo tako dosegli krono, ki čaka pogumne in resnicoljubne. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del…)
  1. dan: Sv. Gerard, vzor svete pokorščine, ki si se skozi vse svoje življenje junaško podrejal sodbam tistih, ki so zate predstavljali Jezusa Kristusa, in si na ta način posvečeval najponižnejša dela, izprosi nam od Boga, da se bomo radovoljno podrejali Njegovi sveti Volji, kakor nam nakloni tudi krepost popolne pokorščine, da bomo tako postali podobni Jezusu, našemu vzoru, ki je bil pokoren vse do smrti. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del…)
  1. dan: Sv. Gerard, popolni posnemovalec našega Odrešenika Jezusa, ki ti je bila največja čast biti ponižen in majhen, izprosi nam, da bomo tudi mi, spoznavajoč našo majhnost v Božjih očeh, spoznani za vredne, da vstopimo v kraljestvo, ki je obljubljeno majhnim in v srcu ponižnim. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del…)
  1. dan: Sv. Gerard, nepremagani junak, nadvse potrpežljiv v trpljenju, ki si se hvalil le s križem in ki si se v preganjanju in krutem zasmehovanju radoval, da smeš trpeti s Kristusom, izprosi nam potrpežljivosti in predanosti v naših nadlogah, da bomo pogumno nosili križ, ki nam bo prislužil krono večne slave. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del…)
  1. dan: Sv. Gerard, pravi častilec Jezusa v Najsvetejšem oltarnem zakramentu, ki si okušal nebeške radosti, izprosi nam duha molitve in nesmrtno ljubezen do Najsvetejšega zakramenta ter da bomo skozi pogosto prejemanje Jezusovega Telesa in Krvi dnevno rasli v Njegovi ljubezni in tako zaslužili neprecenljivo milost, da Ga bomo ljubili vse do konca. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del…)
  1. dan: Sv. Gerard, nadvse ljubljeni otrok nebes, ki ti je Marija izročila Dete Jezusa v dneh tvojega otroštva in ki je nežno pristopila, preden si zaprl svoje oči v smrti, izprosi nam, da bomo tako iskali in ljubili Božjo Mater v našem življenju, da nam bo Ona naša radost in tolažba v tej solzni dolini, dokler ne bomo prišli pred Božji prestol, kjer jo bomo vso večnost slavili za Njeno dobroto. Amen. (Rožni venec ali kakršenkoli njegov del…)

Zaključna molitev za vsak dan devetdnevnice:

Prosi za nas, sv. Gerard.

Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

Molimo.

Vsemogočni večni Bog, ki si pritegnil k sebi sv. Gerarda in si ga vse od njegovih najnežnejših let napravil za popolnoma podobnega svojemu križanemu Sinu, daj nam, Te prosimo, da bomo po njegovem vzoru postali tudi mi skladni tej isti Božji podobi, po Kristusu našem Gospodu. Amen.

(Prev. po: Rev. Fr William Frean, C.SS.R., Gerardo, DWF Press, 2009, str. 77-78)
Vir